کودک عضو رسمى بدن مادر نیست، اما به هر حال، از خون و غذاى او تغذیه مىکند و پرورش مىیابد. غذاى یک خانم باردار باید طورى غنى و کامل باشد که از یک طرف، احتیاجات غذایى بدن خود او را تامین کند تا نیروى بدنى و تندرستى خویش را از دست ندهد و بعدا بتواند صحیح و سالم به زندگى ادامه دهد و از طرف دیگر، مواد غذایى و مصالح ساختمانى جسم و جان کودک را که بسیار پیچیده و متنوع است در اختیارش قرار دهد تا آن کودک معصوم بتواند به خوبى پرورش یافته و نیروهاى درونى خویش را آشکار سازد.
بنابراین، برنامه غذایى یک خانم آبستن باید حساب شده و بسیار دقیق باشد، زیرا فقدان یا کمبود بعضى مواد غذایى و ویتامینها، ممکن است سلامت مادر را در معرض خطر قرار دهد یا به جسم و جان کودک لطمه غیر قابل جبرانى وارد كند. تغذیه مادر به قدرى از نظر اسلام اهمیت دارد که به زنان آبستنى که روزه براى خودشان یا کودکشان ضرر دارد، اجازه مىدهد روزههاى واجب ماه مبارک رمضان را افطار کنند و بعدا قضایش را بگیرند.
وضع تغذیه مادر در ایام باردارى، حتى در اخلاق و مقدار هوش و استعداد کودک نیز تاثیر فراوانى دارد، زیرا اعصاب و مغز کودک از غذاى مادر درست مىشود و هر نوع غذایى اثر مخصوص دارد. در اسلام نیز تصریح شده که غذاى مادر در پرورش اخلاقى کودک موثر است:
پیغمبر اکرم (صلى الله علیه وآله) فرمود: زنان آبستن در آخرین ماههاى باردارى خرما بخورند تا فرزندانشان خوش اخلاق و بردبار شوند.
همچنین ایشان فرمود: به زنان آبستن سفارش کنید که «به» بخورند تا فرزندانشان خوش اخلاق شوند.
پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله) نیز مىفرماید: «به» بخورید و این میوه را به دوستان هدیه کنید، زیرا نور چشم را زیاد مىکند و قلبها را مهربان مىگرداند. به زنان آبستن «به» بخورانید تا فرزندانشان زیبا شوند. (در روایت دیگر فرمود: تا اخلاق فرزندانتان خوب شود.)
امام رضا (علیه السلام) فرمود: خوردن «به» عقل و هوش را زیاد مىکند.
پیغمبر اکرم (صلى الله علیه وآله) فرمود: هر زن آبستنى که خربزه بخورد، بچهاش زیبا و خوش اخلاق ميشود.
حضرت صادق (علیه السلام) فرمود: شیر غذاى پیامبران است.
اغلب خانمها هنگام باردارى دچار کمبود کلسیم شده به پا درد، کمردرد و شکستن ناخن مبتلا مىشوند. از این رو به بانوان باردار توصیه مىشود خوردن میوهها و سبزیجاتى را که کلسیم زیاد دارند، فراموش نكنند.
بهترین غذا براى عموم مردم به ویژه بانوان باردار سبزىهاى خام و پخته و انواع میوههاست. گیاهان و درختان، مواد غذایى را از زمین، آب، هوا و نور خورشید مىگیرند و براى ما غذا درست مىکنند. غذاى سالم و طبیعى، همه میوهها مفید هستند مخصوصاً مرکبات: سیب، به، گلابى، خرما. اما هر میو اى داراى تمام مواد غذایى نیست. هر میوهاى خاصیت و فایده مخصوص دارد. همچنین هر سبزى خاصیت ویژهاي دارد. انواع ویتامینها و مواد گوناگون غذایى در انواع میوهها و حبوبات و سبزىها پراکنده است. کسى که به بهداشت و تندرستى خویش علاقهمند است، باید از انواع میوهها و سبزیها اگرچه گاه به گاه استفاده کند. این کار به ويژه براى زنان باردار مفید و لازم است. دین اسلام نیز به مسلمانان و به خصوص زنان باردار سفارش کرده از میوهها و سبزىها استفاده کنند.